Waar je kunt genieten van het mooiste uitzicht van Amsterdam

Hartje Amsterdam, je ziet het Centraal Station, EYE, het Muziekgebouw. En tegelijkertijd heb je het gevoel alsof je er even helemaal uit bent. Geen auto’s hier, het verkeer bestaat uit pontjes, vrachtschepen, cruiseboten, zeilbootjes. Het IJ kabbelt aan je voeten. Met loungehoekjes, losse stoeltjes zoals in de Jardin de Tuileries in Parijs en zelfs een grasheuveltje om op te liggen – ons zomerterras is misschien wel het gezelligste hoekje van Amsterdam!

Van eind april tot begin oktober (want zomer-terras) zijn we open van dinsdag t/m zondag (bij mooi weer, 17 graden of warmer), van 11.00 tot 21.00. Het terras is in de open lucht, dus niet geschikt tijdens regen of storm; ook daarom zijn we alleen in de zomermaanden geopend. Reserveren is niet mogelijk en ook niet nodig; wanneer we open zijn is er altijd wel een plekje voor je te vinden.

Het bier (van Heineken tot IJ-bier) is koud en de koffie (van Bazar) heet en lekker. Omdat we zelf nogal van wijn houden, is de biologische Spaanse huiswijn echt uitstekend en zijn er ook nog een paar verrassende wijnen op fles. Als je trek krijgt, hebben we soep van de dag, broodje van de dag, taart van de dag, heel veel onvoorstelbaar lekkere borrelhappen en een eenvoudige dagschotel*. Zoals dat is bij een herberg: alles uit onze eigen keuken en wat de pot schaft. Zoveel mogelijk werken we met producten die biologisch zijn en van de bedrijven uit Noord, zoals de ambachtelijke Marokkaanse slager Kaddour, de imker uit Durgerdam of de schapenkaas van De Dikhoeve uit Ransdorp.

*De dagschotel wordt geserveerd tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Heel soms al een kwartier eerder of nog een kwartier langer.

Nogmaals: alleen open in de zomer (mei-september) en bij goed weer, van 11.00 tot 21.00. Bereikbaar met allebei de ponten en dan acht minuten lopen of drie minuten fietsen (we zitten precies tussen de twee pontjes in). En o ja, alles normaal geprijsd (met Stadspas zelfs 10% korting). De daghap is bijvoorbeeld vanaf 12,50 Euro. Net als bij de overnachtingen geldt ook hier dat de verdiensten bijdragen aan het oplossen van conflicten en de andere sociale doelen van Herberg Het Mandelahuisje.

Meer over plek en route vindt je hier.