Waar respect wordt gevoed en getoond

Vanaf januari 2016 worden er in de herberg respectnachten georganiseerd. Op iedere eerste maandagavond van de maand start om 17.30 uur een respectsessie met soep en brood. Om 20.00 uur verzamelen we de conclusies en maken we plaats voor de respectnacht.

Respectsessie

Voor een respectsessie nodigen we iedere maand nieuwe, frisse denkers en doeners uit, om samen concrete oplossingen te bedenken voor de grootste maatschappelijke knelpunten. We zijn ervan overtuigd dat respect hierbij de belangrijkste, leidende en verbindende waarde kan zijn. Maar wat betekent dat precies: meer respect voor ouderen, voor vrouwen, voor ondernemers, voor de gewone man, voor jongeren, milieu, voor elkaar? Kijk voor de thema’s t.z.t. op onze website www.respect.nl en meld je aan als je erbij wilt zijn. Een dagblad, filmer Hesdy Lonwijk en uitgeverij Lemniscaat volgen de geboorte van deze nieuwe ‘respect-movement’ op de voet. Ook Sylvana Simons en Ilco van der Linde zijn als initiatiefnemers in principe altijd aanwezig.

Respectnacht: Nomineer iemand die respect verdient

De dapperste mensen werken vaak in de luwte, onzichtbaar. Zij ruimen ons vuilnis op in de stromende regen, koesteren een verward omaatje dat al weken geen bezoek heeft gehad, of anders is het wel de onvermoeibare leraar die dag in dag uit grote groepen jongeren letterlijk van de straat houdt.
Nee, dat zijn niet de mensen met de hoogste lonen, soms verdienen ze zelfs helemaal niks met hun harde werk. Het Mandelahuisje wil toch graag ook deze mensen ontvangen in de romantische suite. Even een nachtje verdiende rust en genieten!

Daarom bieden we elk jaar tien gratis overnachtingen aan – en jullie kunnen daar mensen voor nomineren. Heb je nu al iemand in je hoofd die respect verdiend? Stuur een mailtje naar info@mandelahuisje.nl. Kandidaten uit Amsterdam-Noord hebben voorrang. Maar nog belangrijker is het verhaal achter de nominatie. Heeft de agent een schietpartij voor zijn kiezen gehad? Is er in de klas van de juf net een kind overleden? Zorgt je buurvrouw volgende maand precies tien jaar voor haar gehandicapte moeder?

Wij bekijken alle verhalen zorgvuldig en liefdevol en wie weet wordt jouw kandidaat wel uitgekozen!