Waar dromen en idealen werkelijkheid worden

De glazen serre van Herberg Het Mandelahuisje wordt vanaf december 2015 ook gebruikt als het eerste niet-commerciële coaching center voor idealisten, wereldverbeteraars, weldoeners, en voor innovatieve goede-doelen-organisaties (NGO’s) en sociale ondernemers. Wanneer je een commercieel bedrijf wilt beginnen kun je overal tips krijgen, studieboeken, investeringen, coaches. Maar als je beslist om je kracht en talenten in te zetten voor een sociaal doel, dan sta je er meestal een beetje alleen voor. Hoe kun je bedrijven aan je binden? Hoe betrek je jongeren? Hoe kom je aan geld? Wie worden je partners? Hoe voer je op een eigentijdse wijze campagne? In de afgelopen 35 jaar heeft Ilco van der Linde ervaring opgedaan met al die lastige vraagstukken, bij het opzetten van onder meer de Bevrijdingspopfestivals, dance4life en MasterPeace. En anders weet hij wel een specialist die je op weg kan helpen. De vergoeding die je betaalt is flexibel en wordt onder meer afgestemd op het beschikbare budget en het succes dat we samen gaan boeken.

Je kunt de serre ook afhuren als droomfabriek voor je eigen bedrijf of organisatie. Voor een brainstorm, een heidag (wij noemen dat hier een IJ-dag uiteraard) of sessies over leiderschap en team-work. Herbergier Ilco van der Linde kan daarbij desgewenst ook een inspirerende aftrap verzorgen. Mail gerust naar: info@mandelahuisje.nl


BE A NELSON!

Ooit was Mandela alleen maar een jongen die Nelson heette, een jongen die besloot om zijn kracht en talenten te gebruiken om onrechtvaardigheid tegen te gaan en zijn land te verbeteren. Veel later kreeg hij de steun van miljoenen mensen, werd de apartheid afgeschaft en werd hij president en held voor de hele wereld. Gelukkig kent de geschiedenis nog meer van zulke helden: Rosa Parks, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Aletta Jacobs. En dat zijn alleen nog maar zij die heel erg bekend werden. Is het geen fijne gedachte dat er misschien ook wel een beetje ‘Nelson’ schuilt in jou? Iemand die zijn kracht en talenten in wil zetten voor sociale verandering? Waarom niet? Deze gedachte staat centraal in deze TedX-speech van Ilco van der Linde en in de ‘Be A Nelson’ campagne van MasterPeace. Sinds september 2015 is ook het ‘Be A Nelson’ boek uit (Lemniscaat). In dit boek vertelt Ilco over de ontstaansgeschiedenis van al zijn projecten; zijn visie, geleerde lessen, anekdotes. Ook biedt het boek zo’n twintig prachtige interviews met Nelsons vanuit de hele wereld, geschreven door ervaren journalisten. Het is een boek vol hoop en inspiratie. Het boek en De droomfabriek van Het Mandelahuisje gaan zoveel mogelijk Nelsons op weg helpen. Het boek is bij alle boekhandels beschikbaar of te bestellen via deze site.

 

BO - Masterpeace