Music Trends Events (MTE)

Officieel wordt Herberg het Mandelahuisje gerund door het bedrijf van herbergier Ilco van der Linde, Music Trends Events (MTE), dat al sinds 1990 voornamelijk maatschappelijke campagnes en evenementen organiseert. Het dagelijkse management wordt sinds februari 2022 verzorgd door Ilco’s vriendin Farah van Bommel.

Stichting Mandelahuisje

De Respectnachten, de Verzoenkamer en de Droomfabriek – inclusief de ‘broedkamer-functie’ (zie Respect) – zijn activiteiten die zonder winstoogmerk worden uitgevoerd. Deze non-profit activiteiten worden begeleid door de Stichting het Mandelahuisje met vier bestuursleden, die tezamen extreem veel ervaring hebben met initiatieven gericht op verbinding, inclusie, diversiteit en sociale mobiliteit. Alle bestuursleden werken zonder bezoldiging. Naast voorzitter Ilco van der Linde (Herbergier en initiatiefnemer) gaat het om:

  • Samira Bouchibti (Vice-voorzitter)
  • Han Kempers (Penningmeester)
  • Mpanzu Bamenga (Secretaris)

 

unnamed-2

Samira Bouchibti is onder meer voorzitter van de Sinterklaasoptocht in Amsterdam, die met haar roetveeg-pieten alom geprezen wordt als voorbeeld van succesvolle transformatie. Samira was lid van de Tweede Kamer en de Gemeenteraad van Amsterdam. Als ‘verbindingsofficier’ slaagt Samira er in om beleid te vertalen naar concrete projecten op het terrein van veiligheid, burgerschap, onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit, (jeugd)zorg en de preventie van radicalisering.

han 3

Penningmeester Han Kempers is al meer dan twintig jaar arbeidsdeskundige en heeft als zodanig veel met mediation te maken en heeft ook bijgedragen aan de start van de Verzoenkamer bij het Mandelahuisje. Daarnaast is hij in de startjaren ook penningmeester geweest bij het Haarlemse Bevrijdingspop.

Image-2

Secretaris Mpanzu Bamenga is actief betrokken bij de Incleaders, een initiatief dat het German Marshall Fund ontwikkeld om verbindende leiders wereldwijd beter te ondersteunen. Mpanzu was ook lid van de Gemeenteraad van Eindhoven. Inmiddels heeft Mpanzu veel te maken met beleid voor de integratie van vluchtelingen als coördinator van de Regiegroep Ongedocumenteerden Amsterdam.

Woord van dank

Het huidige bestuur is in deze samenstelling actief sinds maart 2019. Graag bedanken we op deze plek de bestuurders in de voorgaande jaren: Klaartje Freeke. Wikke Monster, Chantal Suissa-Runne en Michiel Florusse.
Een speciaal woord van dank voor kinderboekenschrijver Anna van Praag, die in de zomers van 2015 en 2016 honderden taarten heeft gebakken en veel initiatieven vanaf de eerste seconde heeft gesteund.
Ook heel veel dank aan de vele tientallen vrijwilligers, tijdelijke medewerkers, koks, schilders, klussenmannen, gasten, klanten en fans plus uiteraard ook de dochters Bloem, Chaia en Dunya: jullie maken deze droom mogelijk, tot op de dag van vandaag.