Music Trends Events (MTE)

Officieel wordt Herberg het Mandelahuisje gerund door het bedrijf van herbergier Ilco van der Linde, Music Trends Events (MTE), dat al sinds 1990 voornamelijk maatschappelijke campagnes en evenementen organiseert.

Stichting Mandelahuisje

RSINnummer: 8559.95.282

Doelomschrijving
De stichting Mandelahuisje wil verbinding bevorderen, tussen mensen onderling, tussen mens en samenleving en tussen mens en natuur. De stichting laat zich hierbij inspireren door de Ubuntu filosofie van Nelson Mandela: ‘Je bestaat vanwege de ander’

Activiteiten
Voor deze doelstelling worden de Verzoenkamer, de Droomfabriek en speciale Respectnachten georganiseerd. En sinds 2021 ligt de focus bij de ontwikkeling van het project OceanLove, dat zoveel mogelijk mensen wil betrekken bij de bescherming van de oceanen. Het Mandelahuisje is voor OceanLove zelfs het internationale hoofdkantoor, waarbij het toepasselijk is dat het Mandelahuisje ooit de woning was van de gemeentelijke havenmeester. Het meerjarenplan 2023-2026 kunt u hieronder downloaden, neemt u bij alle vragen gerust contact op via info@mandelahuisje.nl

Meerjarenplan St Mandelahuisje 2023 tm 2026

Deze non-profit activiteiten worden begeleid door vier onbezoldigde bestuursleden, die tezamen veel ervaring hebben op terreinen als inclusie, diversiteit en verbinding; met elkaar, de wereld en de natuur.
Naast voorzitter Ilco van der Linde gaat het om de volgende bestuursleden:

  • Han Kempers (Penningmeester)
  • Mpanzu Bamenga (Secretaris)
  • Tamara Richards

han 3

Penningmeester Han Kempers is al meer dan twintig jaar arbeidsdeskundige en heeft als zodanig veel met mediation te maken en heeft ook bijgedragen aan de start van de Verzoenkamer bij het Mandelahuisje. Daarnaast is hij in de startjaren ook penningmeester geweest bij het Haarlemse Bevrijdingspop.

 

Image-2

Secretaris Mpanzu Bamenga is actief betrokken bij de Incleaders, een initiatief dat het German Marshall Fund ontwikkelt om verbindende leiders wereldwijd beter te ondersteunen. Mpanzu was ook lid van de Gemeenteraad van Eindhoven. Inmiddels heeft Mpanzu veel te maken met beleid voor de integratie van vluchtelingen als coördinator van de Regiegroep Ongedocumenteerden Amsterdam.

Vanaf mei 2023 is de Canadese Tamara Richards als bestuurslid aangehaakt, met een focus op OceanLove. Tamara is een internationaal expert op de thema’s duurzaamheid en biodiversiteit. Op deze thema’s organiseert zij grote internationale congressen en adviseert zij op beleid en strategie.

 

 

 

Woord van dank

Een woord van dank voor kinderboekenschrijver Anna van Praag, die in de zomers van 2015 en 2016 honderden taarten heeft gebakken en veel initiatieven vanaf de eerste seconde heeft gesteund.
Ook heel veel dank aan de vele tientallen vrijwilligers, tijdelijke medewerkers, koks, schilders, klussenmannen, gasten, klanten en fans plus uiteraard ook de dochters Bloem, Chaia, Dunya en bonusdochter Lila: jullie maken deze droom mogelijk, tot op de dag van vandaag.