Respect & Respectnachten

Droomfabriek ook broedkamer voor Respect

De Droomfabriek bleek de afgelopen jaren ook een ideale ‘broedkamer’ voor nieuwe culturele, educatieve en sociale initiatieven. Een laboratorium voor sociale verandering. Zo zijn er in 2016 tot en met 2018 vele sessies georganiseerd met denkers en doeners, die de Nederlandse samenleving respectvoller willen maken. In samenwerking met Sylvana Simons, Chantal Suissa, Debbie de Rooij, IZI Solutions en vele anderen is hier onder meer Respectbeweging uit voortgekomen en de Nationale Respect Tour.
En om daadkracht voor Respect te belonen hebben we de zogenaamde Respectnachten in het leven geroepen!

Respectnacht: Nomineer iemand die respect verdient

De dapperste mensen werken vaak in de luwte, onzichtbaar. Zij ruimen ons vuilnis op in de stromende regen, koesteren een verward omaatje dat al weken geen bezoek heeft gehad, of anders is het wel de onvermoeibare leraar die dag in dag uit grote groepen jongeren letterlijk van de straat houdt.
Nee, dat zijn niet de mensen met de hoogste lonen, soms verdienen ze zelfs helemaal niks met hun harde werk. Het Mandelahuisje wil toch graag ook deze mensen ontvangen in de romantische suite. Even een nachtje verdiende rust en genieten!

Daarom bieden we elk jaar tien gratis overnachtingen aan – en jullie kunnen daar mensen voor nomineren. Heb je nu al iemand in je hoofd die respect verdiend? Stuur een mailtje naar info@mandelahuisje.nl. Kandidaten uit Amsterdam-Noord hebben voorrang. Maar nog belangrijker is het verhaal achter de nominatie. Heeft de agent een schietpartij voor zijn kiezen gehad? Is er in de klas van de juf net een kind overleden? Zorgt je buurvrouw volgende maand precies tien jaar voor haar gehandicapte moeder?

Wij bekijken alle verhalen zorgvuldig en liefdevol en wie weet wordt jouw kandidaat wel uitgekozen!