Waar je – corona-proof & zonder reserveren! – kunt genieten van lekkere hapjes, drankjes en het mooiste uitzicht van Amsterdam

Hartje Amsterdam, je ziet het Centraal Station, EYE, het Muziekgebouw. En tegelijkertijd heb je het gevoel alsof je er even helemaal uit bent. Geen auto’s hier, het verkeer bestaat uit pontjes, vrachtschepen, cruiseboten, zeilbootjes, eendjes, zwanen. Het IJ kabbelt aan je voeten. Met loungehoekjes, losse stoeltjes zoals in de Jardin de Tuileries in Parijs en zelfs een grasheuveltje om op te liggen – ons zomerterras is misschien wel het gezelligste hoekje van Amsterdam!

OPEN?

Van half april tot half oktober zijn we bij mooi weer open. Van 11.00 uur tot en met circa 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag maken we daar 22.00 uur van. Mooi weer is voor ons: 17 graden (of meer), droog en niet teveel wind. Bij wat druppels hebben we grote parasollen, maar het blijft buiten, dus bij storm of fikse regen zijn we gesloten. Net als bij ouderwetse strandpaviljoens.

Wat te doen bij twijfel?

  • Staat de pop-up (rechterkant van homepage) op groen? We zijn open!
  • Je kunt ook even bellen: 020-2339941. Maar soms is het te druk om op te nemen.
  • Of kijk op onze Facebook-pagina waar we steeds posten of we open zijn.

Het bier (van Heineken tot IJ-bier) is koud, de versgemalen koffie (van Bazar) heet en lekker. We hebben biologische Spaanse wijnen die echt uitstekend zijn. Als je trek krijgt hebben we meestal een soep van de dag, verse frieten, getoaste panini met mozzarella of vegetarische dagschotels van de Keukens van Maass. En natuurlijk hebben we ook dit jaar de hit van alle voorgaande zomers: de knisperende samosa’s (vega en rund) van mama Kenia. En nog heel veel meer lekker hapjes!

Klik hier om het volledige menu te bekijken.

Wereldkeuken-weekends

Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen zijn de chefs vanuit andere wereldstreken aan de macht. Onze vaste Surinaamse chef Ivy Powel zorgt in de meeste weekends voor spannende extra keuzes en bij mooi weer gaat ook de barbecue aan. De Syrische kok Mo Nakawa pakt ook zeven weekends en ook Mama Kenia pakt een aantal weekends. Check onze Facebook-pagina voor de details. Strijk neer op ons heerlijke terras en laat je verrassen! En nogmaals: reserveren is NIET nodig. We vinden altijd wel een plekje. Reserveren is alleen een plicht bij binnen-restaurants. Natuurlijk staan de tafels wel op voldoende afstand en hebben we ook andere maatregelen getroffen om je een veilige én feestelijke ervaring te geven!

ivy
Tante Ivy

mamakenia
Mama Kenia

makanawa
Mo Nakawa

Meer over de bereikbaarheid vind je hier.