Welkom!

In het geboortejaar van Nelson Mandela – 1918 – kreeg Amsterdam haar eerste jachthaven: de Sixhaven. De jacht van Koningin Emma kwam er te liggen. De havenmeester hield vanuit zijn houten huisje een oogje in het zeil. Toen de Havenmeesterwoning vrij kwam in 2014 schreef de gemeente een wedstrijd uit: wie verzint een mooi idee voor wat er met dit plekje kan gebeuren? Het plan voor Herberg het Mandelahuisje werd door de jury uitverkozen!

Wij houden van Nelson Mandela. Zijn Ubuntu filosofie inspireerde ons tot het creëren van een ruimte, waar verbinding wordt gevierd, gevoed en hersteld. We gaven het huisje een grote transparante serre, die afwisselend dient als verzoenkamer, droomfabriek of romantische suite en waar mensen bij elkaar komen voor zogeheten respectnachten.
Het is ook een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam! En je kunt de voormalige Havenmeesterwoning en vooral ook de serre huren voor je eigen brainstorm of anderszins verbindende sessie. Waarom naar een hutje op de hei, wanneer je zo’n prachtige ‘hut’ hebt aan ‘t IJ? Van de tuin maakten we een zomerterras, met schommels en grasheuvels, als een oase, waar iedereen van half april tot half oktober kan genieten van het spectaculaire uitzicht en catering vanuit alle windstreken. Ook is daar het unieke Mandela’s Tree House! voor avontuurlijke gasten, die willen slapen in de armen van een oude eikenboom, hoog boven ’t IJ…

Jullie herbergier is Ilco van der Linde. Ilco is ‘Doener des Vaderlands’ – een eretitel gekregen van de voormalige Denker des Vaderlands, vanwege zijn projecten als Bevrijdingspop, dance4life en MasterPeace. Voor deze projecten reisde hij door meer dan 100 landen. Alle daar beleefde gastvrijheid wil hij nu graag delen met jullie in de herberg. Zijn dochters Chaia en Dunya zwerven hier ook vaak rond.

FIJN!

In de meeste hotels slaap je onder dons dat geplukt is van levende dieren. Auw! Handdoeken en matras werden misschien door kinderarbeid geproduceerd. Bomen werden gekapt voor het WC-papier. Menukaarten tonen nauwelijks vegetarische opties. Ubuntu gaat ook over dieren, bomen, kinderen. Daarom is Herberg het Mandelahuisje blij dat vrijwel alles bij ons dier-, kind- en milieuvriendelijk is. Van de biologische wijnen tot de groene stroom. Pioniers als Yumeko (dons, matras, handdoeken) en Satino Black (WC-papier, dispenses, borstels) ondersteunen ons en wij hen.