Welkom!

Precies honderd jaar geleden kreeg Amsterdam zijn eigen jachthaven: de Sixhaven. Onder meer het jacht van de koningin kwam er te liggen, de havenmeester zelf hield vanuit zijn houten huisje een oogje in het zeil. Toen dit huisje onlangs vrij kwam, schreef de gemeente een wedstrijd uit: wie verzint een mooi idee voor wat er met dit unieke plekje kan gebeuren? Ons plan, waarin verbinding centraal staat, werd uitgekozen.

Wij houden van Nelson Mandela. Zijn Ubuntu filosofie inspireerde ons tot het creëren van een ruimte, waar verbinding wordt gevierd, gevoed en hersteld. We gaven het huisje een grote transparante serre, die afwisselend dient als verzoenkamer, droomfabriek of romantische suite en waar mensen bij elkaar komen voor zogeheten respectnachten. Van de tuin maakten wij een zomerterras, waar alle Amsterdammers kunnen genieten van de schoonheid en het uitzicht bij deze oase aan het IJ.

Jullie herbergier is Ilco van der Linde. Ilco is ‘Doener des Vaderlands’ – een eretitel gekregen van de voormalige Denker des Vaderlands, vanwege zijn projecten als Bevrijdingspop, dance4life en MasterPeace. Voor deze projecten reisde hij door meer dan 100 landen. Alle daar beleefde gastvrijheid wil hij nu graag delen met jullie in de herberg. Zijn dochters Chaia en Dunya zwerven hier ook vaak rond.

FIJN!

In de meeste hotels slaap je onder dons dat is geplukt van levende dieren. Au! Of je droogt je af met handdoeken die misschien wel door kinderarbeid geproduceerd werden. Om maar niet te spreken van alle bomen die gekapt worden voor wc-papier. Ubuntu gaat óók over dieren, bomen en kinderen. Daarom is Herberg Het Mandelahuisje trots en blij dat vrijwel alles bij ons dier- kind- en milieuvriendelijk is. Van de biologische cava en ontbijten tot de groene stroom en – schoonmakers. Pioniers als Yumeko (dons, matras, handdoeken), Satino Black (wc-papier, dispensers, wc-borstels) en schoonmaakbedrijf Boen Groen steunen ons en wij hen! Eventuele winst bij deze onderneming wordt opnieuw geinvesteerd in extra milieuvriendelijke maatregelen en andere sociale doelen van Het Mandelahuisje.